Shakila Biharie

In mijn jeugd, als klein meisje op de basisschool, had ik een enorme behoefte aan rechtvaardigheid. Een enorme behoefte aan erkenning, een meerwaarde leveren. Toen kon ik dit gevoel nog niet plaatsen maar naarmate ik ouder werd, kreeg dat meer betekenis en langzamerhand krijgt het ook meer een plek.

Vanuit mijn behoefte naar rechtvaardigheid ben ik Rechten gaan studeren. Van huis uit heb ik van mijn ouders meegekregen dat mijn studie zou zorgen voor mijn onafhankelijkheid. Maar zo eenvoudig was het allemaal niet. Ik ben opgegroeid in een beschermende omgeving, dus toen ik voor het eerst naar Amsterdam ging, was dat choquerend. Ik was ook heel verlegen e n kon niet meegaan in het studentenleven, mede door beperkingen vanuit mijn opvoeding, maar ook mijn eigen normen en waarden die ik aan het ontdekken was. Wat past bij mij, wie ben ik, waar sta ik voor en wat wil ik met mijn leven, waren vragen die dagel ijks de revue passeerden. Ik voerde iedere dag een strijd met mezelf, ik een in Amsterdam geboren meid die mee wilde gaan met de westerse maatschappij, maar toch mijn achtergrond niet wilde verloochenen. Ik was mezelf aan het belemmeren om te groeien, maar dat zag ik niet. Ik wilde anders zijn en nam iedere keer een andere rol aan.

Tijdens mijn studies, verscheidene banen, was er altijd een gevoel in mijn binnenste waar ik niet genoeg aandacht aan schonk. Mijn innerlijke ik wilde mij wat vertellen en ik negeerde het. Ik negeerde het omdat ik zo druk bezig was om carrière (proberen) te maken, mijn erkenning stond gelijk aan hoeveel geld ik verdiende. Ik was nooit tevreden en het moest altijd beter. Ik was niet goed genoeg, ik ging niet snel genoeg, ik had last van faalangst.Maar de drang om andere vrouwen te helpen, de drang om een meerwaarde te leveren, de drang om erkend te worden, de drang om succesvol te zijn, bleef altijd. Vanuit soulsearching ben ik uiteindelijk Verander Adviesbureau begonnen. Ik zie het als mijn missie om vrouwen te helpen. In het bijzonder allochtone vrouwen. Ik wil vrouwen, die dat nodig hebben, helpen om in hun kracht te gaan staan en leiding nemen over hun eigen leven, bevrijd van alle belemmerende gedachtes zodat een ieder zijn potentie volledig kan benutten.

Succesvol zijn heeft voor mij ook een andere betekenis gekregen. Succesvol zijn is niet je bankrekening, maar de impact die je maakt. In mijn hart geloof ik dat een ieder gezegend is met een potentie die, eenmaal aangewakkerd, er voor kan zorgen dat je het leven gaat leiden die je wilt leiden. Vanuit dit principe ben ik me ook aan het oriënteren op een Be Succesvol evenement ( meer informatie volgt).

Wat ik graag zou willen meegeven is:
Wacht niet op inspiratie om je droom waar te maken, maar leef je droom en wordt geïnspireerd!