Chandel Menckeberg

Ik hield altijd van dans/muziek en mocht op mijn 6e een dansstijl uitkiezen om te beoefenen. Het ging voornamelijk tussen ballet en bharatanatyam (Klassieke hindoestaanse tempel dans). Ik koos voor bharatanatyam omdat ik het opgewekter vind en ook omdat ik hindoestaans gemixt ben. Daarnaast zwom ik elke dag 2 keer en natuurlijk zat ik op school. Ik heb me dus altijd met meer dan 1 ding bezig gehouden.

Zwemmen heb ik niet lang volgehouden omdat ik last kreeg van me oor, anders was ik er niet mee gestopt denk ik persoonlijk. Door de jaren heen heb ik aan verschillende dansstijlen meegedaan d.m.v. korte workshops en wat freelance modellen werk.

Ik ben iemand die van uitdagingen houdt om te kijken hoe ver ik mezelf kan pushen iets te bereiken. Zo werd ik benadert om in een Surinaamse serie, nl. Paramaribo College, te spelen als een hoofdrolspeler. Ik heb in totaal 3 seizoenen gespeeld en daardoor meer van mezelf ontdekt .

Toen ik werd gevraagd mee te doen aan de miss verkiezing Miss Tropical Beauties Suriname heb ik wel 2 keer moeten na denken omdat ik in me afstudeer periode van me dans zat. Toen ik had besloten er toch voor te gaan was het omdat ik zelfverzekerd genoeg was door de ervaringen die ik door de jaren heen heb opgedaan. Makkelijk was het niet omdat ik elke dag in de week mij minimaal 4 uurtjes bezig hield met me dans als het nou het leren was van een nieuwe dans of het verbeteren van me technieken, het opbouwen van mijn conditie of het noteren van de geleerde dansen. Dan had ik ook de trainingen en opdrachten/activiteiten van de verkiezing en mijn studie. Maar ik heb mijn uiterste best gedaan en ben uiteindelijk als 1st runner up beƫindigd bij de verkiezing en de maand daarop met succes afgestuurd als bharatanatyam danseres.

De belangrijkste les wat ik heb geleerd is om nooit op te geven als je in iets gelooft. Ik heb ook Suriname mogen vertegenwoordigen in het buitenland als Miss. Dit was een hele andere ervaring omdat je de kans krijgt anderen jouw cultuur bij te brengen en te vertellen over wat jouw land maakt wat het is en zo dus ook jou als mens maakt wie/hoe je bent. Ook leer je van andere culturen en landen.

Verder zie ik mezelf als een business vrouw met een eigen dansschool in de toekomst.